CHAKRA 6

‘Archetypische identiteit’

Een chakra in balans is zowel in de Mind als in de Body uitgewerkt. Je wordt uitgenodigd om zowel het lichamelijke als het mentale werk te doen. Body en Mind zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Levensthema

Het thema van het 6e chakra heeft te maken met inzicht en inzien

Lichaamsgebied

Het bijbehorende deel is het voorhoofd, de ogen en oren

Gevoelsthema

Het gaat over illusie en helder zien

Mentaal thema

Het doorzien van illusies

Evenwichtig 6e chakra

Als je denkt met hartsbewustzijn, dan weet je dat de buitenwereld een spiegel van jezelf is.

De gebeurtenissen buiten jezelf vertaal in symbolen zodat je herkent wat de buitenwereld je wil vertellen over jezelf. Je snapt (meestal na de 50jr) dat je dit stuk in jezelf moet oplossen, voordat dit als stijfheid in je lichaam valt.

Heb je hier dan inzicht over verkregen en er iets mee gedaan, dan zal de buitenwereld je een ander beeld “toveren” en laten zien.

Vanuit het hartsbewustzijn is alles heel, heilig en in balans. Het hart glimlacht en bemoeit zich er niet mee. Het heeft geen oordeel en vindt er niets van. Als het toch geraakt wordt, dan accepteert het meteen wat er is, zonder een oordeel naar buiten te vellen. Het snapt dat het slechts een ervaring is die ervaren wil worden. Dus als het wordt afgewezen, accepteert het de afwijzing, voelt het en laat het er zijn. Punt. Gaat het er toch over denken, dan zit je weer in het mentale bewustzijn.

Als je denkt zonder hartsbewustzijn, dan blijf je projecteren naar de buitenwereld. 

Je denkt nog steeds dat er een echte buitenwereld is en gaat daar van alles doen of veranderen. Deze illusie gaat je bezitten en verleidt je om voornamelijk in de buitenwereld te leven, oftewel, de gebeurtenissen om je heen vreten je levenskracht op. Het werk vraagt teveel aandacht, je moet geld verdienen en zit aan een hypotheek vast, of de buurvrouw heeft problemen, je relatie gaat uit. Je wordt geleefd door je persoonlijkheden. 

En als je dan geen contact met hartbewustzijn in jezelf hebt, dan verlies je je energie, je verkoopt je energie aan de projectiewereld, de heer van de wereld.

Trauma’s van het 6e chakra

De trauma’s van het zesde chakra is alles wat je weghoudt van het werkelijke, van je lijf.

Je lichaam is je enige ervaarbare, concrete en praktische werkelijkheid.

Je lichaam is het enige stukje aarde waarin je iets kunt oplossen. Maar Saturnus (het denken), de heer van de wereld en ook de astrale wereld proberen je te verleiden en je hiervan af te houden, zodat ze jouw (levens)energie naar zich toe te trekken en daarmee zichzelf kunnen voeden.

Ze willen dus graag dat je je ergens in verliest of dat je ergens door bezeten raakt (de wereld verbeteren!).

Je verliest je in je eigen projectiebeelden! Dit gebeurt, in je persoonlijkheden als volgt: computer, tv, telefoon, school, computerspelletjes, godsdienst, De nieuwe wereldorde (NWO), de materiële wereld, de maatschappij,…..

Ze laten je allerlei dingen geloven dmv. opvoeding van ouders, regels op school, verwachtingen in de maatschappij (weet je nog, iedere gedachte is voltooid verleden tijd, een gedachte hoef je nooit vast te houden).

Het denken (mindfuck) wordt ontwikkeld waardoor er later beïnvloeding kan plaatsvinden.

Heling van het 6e chakra

De heling van het zesde chakra is “spiritueel” worden: in je lichaam komen en het leven zelf voelen als een stroom van energie (extatisch en “orgastisch”) in alom verbondenheid.

Niet meer in de buitenwereld geloven, geen gedachtes meer geloven, de astrale werkelijkheid herkennen en doorzien. Kom in je lijf en ontdek de levenskracht van binnenuit. Gebruik je lijf als referentiekader nu je weet dat het lijf niet liegt en dat het je enige ervaarbare, concrete en praktische werkelijkheid is. Dus als er pijntjes of stijfheden verschijnen, ga je er spiritueel/lichamelijk en ook mentaal/emotioneel mee aan de slag.

YORT®

Het lichaam liegt nooit en is een spiegel van de mind. Heb je een stijf lichaam, dan zitten er ‘stijve’ gedachtes of overtuigingen in je mind.
Het hartmindbewustzijn doorziet de illusie van de werkelijkheid en is in staat om de symbolen in de buitenwereld te vertalen naar de binnenwereld.
Het hartsbewustzijn verbindt de body en de mind, verbindt het bodywerk met het mindwerk.

Om dus stijfheid in het lichaam op te lossen, dien je zowel het bodywerk als het mindwerk te doen. En zeker er moet niets! Je bent AL-HEEL.. heilig.

Het bodywerk is het lichaam verlevendigen door middel van de methode van de YORT®, op een vrouwelijke, zachte manier masserend bewegen op de pijngrens om het lichaam soepeler te maken.
Het mindwerk vraagt om aandacht voor de bijbehorende mentale en emotionele gebieden.
Voel en neem waar in welke oefeningen je vast zit, zoek het bijbehorende chakra op en de levensgebieden. En waar zit je figuurlijk vast? Wat behoeft je aandacht? Wat vraagt om mentale/emotionele soepelheid? En als je dan het mentale stuk werkelijk van binnen hebt begrepen en geherkaderd, dan zal de stijfheid in het lichaam als sneeuw voor de zon verdwijnen.

De bijbehorende YORT® oefening is de kopstand. Sta op je kop en zie de wereld op zijn kop, doorzie de illusie, alles is precies andersom als je denkt! Voel en ervaar het maar!

Ter aanvulling:

De bovenste chakra’s

De bovenste chakra’s gaan over het denken of over hemelse sferen, gedacht. Nu is er een onderscheid tussen het mentale bewustzijn en het hartsbewustzijn. Het zesde chakra, het derde oog: intuïtie en inspiratie.

Intuïtie

Intuïtie zijn ingevingen buiten de dingen om, inzicht in het wezen van de dingen, het onmiddellijke weten. Intuïtie is er gewoon.

Inspiratie

Inspiratie krijg je. Inspiratie zijn ingevingen. Spiritus is geest. Dus geestelijke ingevingen. Ingevingen van geesten, van de astrale wereld. Inspiratie komt door het denk kanaal naar binnen en zijn voor het hartbewustzijn altijd een afscheiding van het geheel.

Het 6e chakra

In hoeverre kun je helder zien en ook inzien, dus zien dat de buitenwereld slechts een spiegel van jezelf is?

Dat de buitenwereld slechts een illusie is?

Dat dromen bedrog zijn?

Dat je niet zelf denkt maar dat je gedacht wordt?

Dat gedachtes die resoneren, bepaalde archetypen vertegenwoordigen?

In hoeverre kun je werkelijk zien dat gedachtes dus astrale energieën zijn, die je niet moet geloven (gedacht=voltooid verleden tijd).