Levensfasen

Levensfasen

Globaal gezien zijn er 4 levensfases: van 1 tot 21 jaar, van 21 tot 42 jaar, van 42 tot 63 jaar en van 63 tot dood, wederopstanding, niets.

Chakra’s

In iedere levensfase ontwikkel je alle chakra’s, steeds met een ander thema. De eerste levensfase heeft het thema van buik naar hoofd; de tweede fase gaat zich manifesteren in de projectiewereld; in de derde fase ga je op zoek naar jezelf (“de innerlijke partner”) en in de vierde fase integreer je alle zaken en geniet je van het bestaan.

Archetypen

Zo ontwikkel je ook de archetypen. Archetypen geven het niveau aan in de relatie. Archetypen zijn gebaseerd op beelden uit de Oudheid (Goden, Godinnen, mythologische figuren etc.). Ieder archetype reageert op zijn eigen manier. Deze manieren zijn je overlevingsmechanismen geworden. In iedere levensfase worden ze eerst onbewust, daarna bewust ontwikkeld, totdat ze in balans en geïntegreerd overgaan in de Magiër. 

 
 

1-21 jaar

Ontwikkelfase
Onbewust

Androgyn, hemels!
En van buik naar hoofd

Om te overleven in een polaire wereld worden kinderen geprogrammeerd in de zintuiglijke wereld van de ratio. De heer van de wereld: Saturnus, Satan.

Het referentiekader verschuift van het zuivere voelen in het lijf naar overlevings strategieen in de mind en de hieraan vast gekoppelde emoties (programma’s over hoe te overleven). De schijnwerkelijkheid wordt werkelijkheid.

21-42 jaar

Leeffase: In deze fase worden de chakra’s en archetypen zoals ontwikkeld tot op heden geoefend in de projectiewereld.

De polariteiten (man en vrouw / dag en nacht etc.) worden geschapen door het denken. Je bevindt je nu in de projectiewereld: de wereld van de dualiteit. Dit in tegenstelling tot de wereld van het kind. Het kind was in wezen nog androgyn, heel en heilig!

42 – 63 jaar

Rondom 42 jaar ontstaat er mogelijk de vraag naar bezinning en hernieuwde zingeving (roep van de ziel). Dus kort gezegd een bloeifase of een aftakel-fase. Je kunt nu naast de horizontale verbinding óók een relatie aangaan met jezelf: de innerlijke partner via de verticale polariteit. (YORT®)

63 jaar – en verder

Androgyne fase: De fase van integratie van opgedane lessen, vreugdevol genieten en vreugdevol ZIJN.

Zijn spanning en ontspanning in het lichaam niet in balans, dan is de energiestroom niet optimaal. Ziekte, stijfheid (artrose) en ongemak is dan de les, kans of uitdaging om weer in balans te komen.

Naast het lichamelijk werk, dien je ook gedachten en emoties te onderzoeken. Als geest én lichaam soepel zijn dan ervaar je het innerlijk huwelijk. Je bent androgyn en danst het leven. Heel van binnen en van buiten!

Samengevat

– De mind projecteert

Gedachten en emoties worden geprojecteerd in het lijf. Bijvoorbeeld: Een emotioneel zwaar leven wordt gevoeld als spanning in de schouders. Of boosheid tegen ouders komt tot uitdrukking in stijfheid in gewrichten en spieren. Dus spanning, stijfheid of een pijnlijk gevoel in het lichaam ontstaat door iets wat niet ontladen is. Het lichaam is het geschiedenisboek van het verleden. Het lichaam is ook je meest nabije partner en je meest nabije stukje aarde. Weerstand tegen de liefde maakt dat je je lichaam niet ervaart als een open extatisch kanaal. (Weerstand = stijfheid).

– Stijfheid in het lichaam

Alle kleine trauma ‘s uit het verleden vormen samen een groot trauma. Stijfheid beperkt de beweging en misvormt de lichaamshouding. Stijfheid veroorzaakt de meeste soorten rugpijn en klachten op het gebied van het spierskelet (artritis, reuma). Het lichaam verstijft om niet te bezwijken onder een stortvloed van emoties. Als reactie hierop ga je steeds meer “veilig” in je hoofd (buitenwereld, projectiewereld) zitten en ontleen je daar je waarde aan. Het lichaam past zich aan aan opgehoopte spanningen en stijfheid. Bij langdurige aanpassing, loop je het risico van rugpijn, artritis, hoge bloeddruk, hartproblemen, oid…

– Pijn in het lichaam

Pijn is een schreeuw van het lichaam om aandacht. Om alsnog lichamelijk te voelen wat je mentaal/emotioneel niet wil voelen. Pijn is een signaal van opgehoopte spanning, stress, stijfheid en onderdrukte duivels, (negatieve gedachten). Maar, je kunt constructief iets doen aan lichamelijke pijn, emotionele en mentale stijfheid.

– YORT®, flexibiliteit en ontspanning

Middels de YORT® ga je de relatie aan met het lichaam. Het is therapie voor het spierskelet, die invloed heeft op emotionele en mentale patronen. Als je extreme bewegingen maakt, wordt duidelijk hoe stijf of soepel je bent. Flexibiliteit is de basis van een gezond lichaam. Fysieke ontspanning bereik je alleen door vergroting van de elasticiteit van spieren.

– Bewegen is leven

Bewegen is leven! Door bewegen ontstaat warmte, warmte is liefde en liefde geneest! Verbeter de wereld en begin bij jezelf. Je lichaam is je meest nabije partner en in je lijf ervaar je hoe je je voelt! Echt wel!