CHAKRA 7

‘Universele identiteit’

Een chakra in balans is zowel in de Mind als in de Body uitgewerkt. Je wordt uitgenodigd om zowel het lichamelijke als het mentale werk te doen. Body en Mind zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

In hoeverre ben je je ervan bewust dat je alles zelf bent? Dat er niets buiten jezelf is? Dat alles zich binnenin jouw Hart (OF BEWUSTZIJN?) plaatsvindt? En in hoeverre ben je met alles en iedereen in compassie verbonden? Snap je dat er niks buiten jezelf is waar je in kunt geloven?

Dus geen God, geen godsdienst, geen goeroe, geen leider, niets? Op het moment dat je iets buiten jezelf gelooft, dan verlies je je energie aan (iets in) de buitenwereld.

Snap je dat inspiratie een denkbeeld is wat door je heen komt, dat je daar niets mee hoeft te doen omdat dat niet is wie je bent? Snap je dat dat de geestelijke wereld is (de geesten) die (zich) door jou willen (uit)leven? Het 7e chakra is de universele identiteit, je bent het universum zelf vanuit de identificatie met je hart. Nothing, nothing en nothing …IN ALL!

Levensthema

Het thema van het 7e chakra heeft te maken met transcendentie, God, overtuigingen, inspiratie, manifestatiestroom

Lichaamsgebied

Het bijbehorende deel is het gebied bij je kruin

Gevoelsthema

Het gaat over nothing, nothing, nothing in ALL

Mentaal thema

Het onthechten in ZIJN van alom-verbondenheid

Een evenwichtig 7e chakra

Is het chakra in evenwicht, dan verlies je je niet meer in het denken, niet meer in de Mind en niet meer in de geestelijke werelden. Welke ideeën en boekenwijsheden (schriftgeleerden) er ook in je hoofd opkomen, je trapt er niet meer in en blijft glimlachend vanuit je Hart aanwezig. Het gaat vanzelf weer over. Dit is, in de visie van de Tantra-YORT®, onthechting, als je dit OOK in je lijf laat zien in de eindoefeningen van de YORT®. Het maakt je niets meer uit wat er gebeurt. Je blijft gewoon aanwezig. De energie van je Hart is de baas over het denken. Deze energie van liefde is met alles en iedereen verbonden. Je snapt dat je in de Mind overleeft en dat je in de Body het leven kunt vinden.

Trauma’s van het 7e chakra

De valkuil is gehechtheid. Gehechtheid aan het materiële of gehechtheid aan het spirituele. Spiritueel is spiritus is geest is geestelijk…. Oeps, het denken is de baas geworden, oftewel je hebt je geïdentificeerd met een gedachte en daarmee maak je een gedachte tot een overtuiging. Door dit te geloven, door geloof, ‘verlies’ je je Hartzelf. 

Het grote trauma van het 7e chakra is dat je niets meer weet van je eigen lichaamswijsheid. Je bent gaan vertrouwen op de buitenwereld, de maatschappij, ouders, school, leraren, geloof, godsdienst, regels en geboden. Je hebt je aangepast aan de maatschappij en leeft volgens de regels van de maatschappij, werken, geld verdienen, studeren, trouwen, kinderen, carrière etc. Je weet niet meer wat leven is. Je bent volledig opgegaan in de illusie van je eigen projectieplaatjes.

Heling van het 7e chakra

De heling van het 7e chakra is opnieuw je eigen lichaamswijsheid herontdekken en voortaan je eigen lichaam als referentiekader nemen voor je eigen leven. Het lichaam vertelt je altijd de waarheid. Ben je soepel, dan klopt het. Ben je stijf, dan zitten er onregelmatigheden ergens in je denken, gekoppeld aan de emoties. Het hart leert je om spiegelend te denken. Kinderen laten je speelsheid, blijheid en levenskracht zien, allemaal kwaliteiten van de ziel, allemaal kwaliteiten die we zelf ooit gehad hebben, maar zijn kwijtgeraakt in het maatschappelijke (zombie) aanpassingsproces.

YORT®

De YORT® en de methode van de YORT® brengt je opnieuw bij je eigen lichaamswijsheid.

De oefening horend bij het 7e chakra is de kopstand. In de kopstand ervaar je universele wijsheid. In de kopstand zie je de wereld op zijn kop, alles is altijd (180 graden) anders dan je denkt. In de kopstand doorbloedt en verlevendig je de hersenen. Zomaar uniek gewoon!

Middels de methode van de YORT® voel je in het lichaam de grenshouding, op de grens ga je masserend bewegen, je ademt erin, maakt geluid en in de compensatie oefening laat je de pijn afvloeien. Als je op je kop staat maak je verschillende bewegingen en ontwikkel je evenwichtigheid, balans en een zekerheid die echt ervaarbaar van binnenuit komt.

Ter aanvulling:

Transcendentie en immanentie

Transcendentie en immanentie behoren elkaar te ontmoeten in het Hart, dan ben je in evenwicht. Dit betekent dat de bovenste chakra’s in balans zijn met de onderste chakra’s.

Transcendentie is de manifestatie stroom vanuit de kosmos, die door het kruinchakra naar het hart stroomt. Stroomt deze verder door naar beneden, dan manifesteert deze energie zich onder in het lichaam met stijfheid tot gevolg.

Immanentie is de levenskracht of kundalini die vanuit de aarde door het stuitchakra omhoog stroomt. Stroomt deze verder door naar boven dan word je ‘gek’ in je hoofd.

Een slapende geest

Eigenlijk slaapt je geest (die denkt wakker te zijn)  en ronddoolt in zijn eigen projecties, automatismen en beeldenwerelden. In de ultieme naar buiten geprojecteerde hersenen de tv, pc en boekenwijsheid lijk je iets te krijgen voor je innerlijke leegte. Och arme… die ik ben…enz… (ZUIG, SLURP..)

Beelden en projecties

Beelden en projecties (astrale en mentale werelden) voeden zich met jouw levensenergie. Doordat ze jou leegzuigen, houden ze zichzelf in stand. Ze leven van jouw energie. Langzaam ga jij dood (verstijf je). Je energie is verkocht aan je denkbeelden, allemaal van de heer van de wereld. Je moet aan zoveel dingen voldoen dat je niet echt kunt leven in je eigen lijf. Langzaam en geraffineerd wordt de levensenergie uit je gezogen. Je denkt energie te krijgen en je denkt slim te zijn en veel te leren… Leugens van het 5e chakra… (KLOPT DAT???) Het is een opvulling van je innerlijke leegte. Je gelooft niet dat je al heel bent en al leeft als een stroom van extatische en orgastische energie (liefde). Die uiterlijke bezigheden, beelden, projecties, zijn wonderlijke zoethoudertjes voor schapen,

voor gerobotiseerde mensen EN DAN VOORAL DIE SLIMME, zgn. wakkere DENKMENSEN. Met zijn allen naar de slachtbank (offers om geslacht te worden, slachtoffers) in dienst van de eigen projecties… grappig… dat wel!

Tantra YORT®

Tantra-YORT® leert je weer werkelijk te communiceren met Body en Mind… twee instrumenten die we vanuit ons Hart kunnen gebruiken. Wonderlijk die innerlijke en uiterlijke relatie Mind-man en Body-vrouw. Zo nabij, zo soepel, bloot, naakt, onschuldig, zonder schaamte en angst, zonder duivels en engelen, zonder boosheid of verdriet, zonder leugens en gehechtheid. Zomaar als een kronkelende worm van nothing… in het genieten van nothing and all! 

AL één vanuit ons HART  één ieder HEEL en AL…. Nothing and nothing!!